Project: Badur Inkubációs Program 2023-2026

Komplex, egyénre szabott fejlesztés civil szervezeteknek, társadalmi vállalkozásoknak

A Badur Inkubációs Program diagnózus alapú, komplex és egyénre szabott szervezetfejlesztést biztosít csoportos képzési workshopok, egyéni tanácsadás/fejlesztés és pénzügyi támogatás formájában civil szervezeteknek, társadalmi vállalkozásoknak, illetve kezdeményezéseknek. Célunk, hogy a szervezetek ebben a mindig változó társadalmi, politikai, financiális környezetben is stabilan, fenntartható és professzionális módon, az erőforrásokat a legjobban kihasználva valósíthassák meg missziójukat.

A jelenlegi program a Badur Alapítvány korábbi szervezet- és társadalmi vállalkozásokat fejlesztő programjainak (Rezíliencia Pilot Program, Ugródeszka Program, Keltető Program) eredményeként jött létre és az alábbi fókuszterületeket határozta meg:

 • Stratégiai célok és lépések meghatározása, felülvizsgálata

 • Vezető-, és szervezetfejlesztés, Önkéntes menedzsment

 • Pénzügyi tervezés és menedzsment

 • Üzleti modell-, és vállalkozásfejlesztés (társadalmi vállalkozásoknak)

 • Forrásteremtés (Fundraising)

 • Vállalati partnerség

 • Kommunikáció

 • Hatásmérés

Miért érdemes jelentkezni?

 • Segítséget kaptok stratégiai szintű áttekintéshez, hogy a leghatékonyabban tudjátok elérni a kitűzött céljaitokat.

 • Szervezeti öndiagnózist készítetek, amihez szakértői támogatást kaptok, és elkészítitek a szervezet fejlesztési tervét vagy társadalmi vállalkozás esetén üzleti tervét.

 • Könnyen beépíthető, akár már a workshopok másnapjától is alkalmazható jól bevált gyakorlatokat, technikákat kaptok a szektor elismert szakembereitől és fejlesztőitől.

 • Hasonló életciklusban lévő szervezetektől/ társadalmi vállalkozásoktól tanulhattok, bővíthetitek kapcsolati rendszereteket a szektor szereplőivel.

 • Hosszú távon a program az átadott tudásanyag beépítése, illetve a fejlesztési/üzleti tervek megvalósítása révén hozzájárul a szervezeti stabilitás és ellenállóképesség megteremtéséhez, megőrzéséhez.

Célcsoport

Azonak a civil szervezeteknek, társadalmi vállalkozásoknak, illetve kezdeményezéseknek a jelentkezését várjuk, amelyeknek missziója a (halmozottan) hátrányos helyzetű csoportok, közösségek életminőségének javítása és legalább 2 éves tapasztalattal rendelkeznek az adott közösség támogatásában (részletek a Programleírásban).

Közreműködők

Az Inkubációs Program kezdeményezője és megvalósítója a Badur Alapítvány, szakmai partnere a SIMPACT Közhasznú Nonprofit Kft.

A program felépítése

A program 1 éves képzési és egyéni fejlesztési szakaszból, 2 éves megvalósítási és 1 éves monitorozási szakaszból áll.

A program megvalósítási szakaszában 6-8 szervezet, társadalmi vállalkozás Badur partnerként szakmai és pénzügyi
támogatást kaphat a fejlesztési igényeikre szabva. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg 30.000.000 Ft.

Pályázati határidő és kapcsolat

A jelentkezni a Jelentkezési lap és mellékletei (Szándéknyilatkozat, Adatvédelmi Nyilatkozat, csapattagok önéletrajzai) elküldésével lehetséges az applications@badurfoundation.org e-mail címre.

A jelentkezéseket 2023. február 17-én 24.00 óráig várjuk.

Információs nap

2023. február 2-án online információs alkalmat tartunk 10 és 12 óra között, melyre az alábbi linken lehet csatlakozni:

https://us06web.zoom.us/j/83542153424

Letölthető dokumentumok

Programleírás
Jelentkezési lap

Badur incubation programme