News

Articles and updates relating to the Foundation, its partners, and the wider sector

Ifjúsági házként éledhet újjá a szécsényi Flört

04/07/2024

Az Egyesek Ifjúsági Egyesület ifjúsági házat hoz létre Szécsény központjában. A ház jelenleg felújítás alatt áll, azonban a közösségi teret és annak a programjait a fiatalok saját igényeik szerint alakíthatják majd a jövőben. Az ifjúsági ház várhatóan ősszel nyílik majd meg.

Local nostalgia: a potential community asset

12/03/2024

If the right economic support is put in place, collective memory can be used to reinvent a better future for hard-pressed areas.

The Oswin Project: HMP Northumberland's ground to fork scheme

31/01/2024

A ground to fork scheme designed to cut reoffending is equipping prisoners in Northumberland with new skills and has already helped to 'save lives'.

Cégek és a cigányság: az Uccu utat mutatna, az iskolákban már nagy a sikerük

07/12/2023

A nyitott, fiatal korosztálynál van a romák és nem romák által is sikereknek megélt közös eredmények kulcsa. Az Edison100 idei Forbes-különdíjasa, az Uccu Alapítvány évente 70 interaktív workshopot tart az iskolákban, programjukat az üzleti világban is értékesítenék.

New endemic Sea Lavender found in Malta

23/11/2023

This flowering plant is unique to Malta and is considered an endangered species.

Community Blend coffee launch

23/10/2023

Company of Cooks launched a Community Blend coffee as a collaboration between Union hand-roasted coffee and social enterprise Well Grounded.

Funder Commitment on Climate Change: Year 3 Report

19/07/2023

The Funder Commitment on Climate Change (FCCC) is a framework to help foundations consider the ways they can use their resources to rise to the challenges of the climate crisis.

Stronger Together event empowers school girls in North Tyneside

26/05/2023

A pioneering event aimed at empowering and educating young women took place in North Tyneside, thanks to Foundation Futures.

How the pandemic hit the North the hardest

06/04/2023

A new book - ‘Northern Exposure: Covid- 19 and Regional Inequalities in Health and Wealth’ - details how people in the North suffered significant inequalities during the pandemic.

Azért dolgozunk, hogy az ő gyerekeik már ne állami gondozottként nőjenek fel

22/12/2022

A gyermekotthonok nem képesek felkészíteni az állami gondozásban nevelkedő fiatalokat az önálló élettel járó kihívásokra, így a szülőségre sem.

My Name is Liam

22/08/2022

A radio documentary about breaking the cycle of reoffending - featuring the Oswin Project, a charity helping people with criminal records to find employment, training and support.

Funder Commitment on Climate Change: Year 2 Report

23/06/2022

The report details progress on delivering the Funder Commitment on Climate Change, with progress on each of the six pillars of the Commitment.

Mennyit tud egy nyolcaddikos cigány diák?

04/01/2022

A roma fiatalok már 8. osztályos korban nagyon jelentős lemaradásban vannak nem roma társaikhoz képest.

Az utolsó két lakásnál sírva jöttem el

02/01/2022

Hiába van valakinek munkája és pénze, ha cigány, olyan hátránnyal indul albérletkereséskor, hogy az átlagnál sokkal nagyobb kitartásra és kudarctűrésre van szükség a sikerhez.1

"Ezeknek a gyerekeknek a legfőbb igényük és vágyuk egy szerető család" - törődés, bizalom gyerekszemmel

02/01/2022

Családjukból kiemelt, otthonban élő gyerekek mondták el, mit jelent számukra a bántás. Elmesélték, mit gondolnak az elhanyagolásról, a szóbeli bántalmazásról és arról, mit jelent a törődés.